Mijn verhaal

Mijn verhaal start rond mijn 30ste: een periode waarin ik écht wakker werd in het leven. Ik werd getriggerd om mezelf dieper te begrijpen. Wie ben ik eigenlijk? Wat kom ik doen in dit leven? Waarom vind ik het zo moeilijk om echt mezelf te zijn? Dat waren de vragen die me bezig hielden.

Ik prijs me gelukkig dat ik als HR management consultant de weg vond naar persoonlijke en professionele groei. Hierdoor vond ik niet alleen de antwoorden op mijn eigen levensvragen. Ik kreeg én creëerde ook allerlei kansen om me professioneel hoe langer hoe meer te specialiseren in het begeleiden van mensen, teams en organisaties die turbulente periodes doormaken.

Ik volgde een opleiding tot professioneel coach; dit was de eerste stap naar een nieuwe manier van kijken naar mezelf, anderen en naar de wereld. De weg was open. Maar ik was nog lang niet klaar met zoeken. Na deze intense opstartperiode als coach volgde een vierjarige opleiding tot psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving, een jaaropleiding familieopstellingen, een opleiding Mindfulness voor hulpverleners en een opleiding tot Voice Dialogue Facilitator. Mijn aanvoelen dat er heel wat meer is tussen hemel en aarde, werd bevestigd. En toch was ik nog niet bij de bron. Ik wist dat er meer was. De zoektocht kon niet gestopt worden.

In 2011 ging ik naar Plum Village, het boeddhistisch meditatiecentrum van de Vietnamese Zenmonnik Thich Nhat Hanh in Zuid-Frankrijk. Daar gebeurde er iets bijzonder. Door de kracht van deze compassievolle omgeving ervaarde ik een simpel maar intens geluk. Ik leerde oude pijn en verdriet te omarmen en ging daardoor mezelf liever  zien.

Door de liefdevolle vriendelijkheid die ik mocht ervaren in Plum Village, ontspande ik ten diepste. In die ontspanning , zag ik wie ik ten diepste ben. Ik leerde mezelf radicaal te aanvaarden, in mijn kwetsbaarheid én in mijn mogelijkheden en kracht.

Deze inzichten zijn een enorme verrijking in mijn leven en werk. Sinds die tijd is het boeddhisme in het algemeen en compassiebeoefening in het bijzonder een belangrijke inspiratiebron voor mij. 

Nele Beenaerts

Regelmatig volg ik lange en korte stilteretraites in binnen- en buitenland. Ik volgde verschillende Metta retraites bij Sr. Virañani in Myanmar en Vipassana retraites bij Jotika Hermsen, Paul Van Hooydonck en Upul Gamage in België, Nederland en Sri Lanka. Daarnaast volgde ik de Mindfulness Based Compassionate Living training bij Erik Van den Brink en Frits Koster en werd in de zomer van 2018 gecertificeerd MBCL trainer. In 2019 – 2020 vervolledigde ik de opleiding tot Mindfulness trainer bij I Am.

Naast een eigen aanbod in meditatie en compassie training, begeleid ik op de onlinesangha 30NOW geregeld online meditaties.

Een overzicht van mijn loopbaan: 

27 december 2018