Compassietraining

Minder streng zijn voor jezelf, minder twijfelen over jezelf in sociale omgang met anderen en minder jezelf op je kop geven om gemaakte fouten. Dit zijn dingen die vele mensen wel zichzelf zouden willen toewensen. 

Compassievol aandacht geven, voelen, handelen

Vriendelijk voor jezelf. Het blijkt niet simpel te zijn om vriendelijk te zijn voor jezelf. Het lijkt wel ingebakken dat we meer focus leggen op wat niet goed gaat dan op wat wel goed gaat.  En uit hersenonderzoek blijkt inderdaad dat we eerder geprogrammeerd zijn op gevaar dan op rustig, tevreden en zorgzaam bij onszelf zijn

Nieuw online aanbod; Mindful leven met een open hart

Een 8 weken programma aan waarin ik het beste uit de Mindfulness én uit de Compassie met mekaar verbind en hier een heuse training van maak. Ik leer je stap voor stap je eigen meditatie beoefening op te bouwen waarbij je kan putten uit tal van meditaties. Je integreert hier Mindfulness én Compassie; deze twee meditatievormen horen immers samen als twee kanten van eenzelfde medaille.

Dit programma is erop gericht dat je Mindfulness en Compassie daadwerkelijk in je dagelijkse leven kan gaan integreren waardoor je anders zal kunnen omgaan met zowel mooie, eerder neutrale en met moeilijke momenten. 

De vergoeding is gebaseerd op het Boeddhistische principe ‘Dana’. Je geeft een vergoeding vanuit je hart. Dana betekent ‘vrijgevigheid’ en wordt beschouwd als een hartskwaliteit die je kan ontwikkelen. Op die manier is het geen transactie maar een uitwisseling van hart tot hart. 

Praktisch info over de online training

De training online gaat door op donderdag avond van 19h30 tot 21h30.

Data: 14, 21 en 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni en 2 juli

Je aanmelding is belangrijk. We vormen een gesloten groep. De dag voor we starten ontvang je een Zoom link waarmee je kan inloggen.

Ik nodig je van harte uit.

Compassie gaat over terug bevriend worden met jezelf

Wanneer het leven gewoon zijn gangetje gaat en er geen noemenswaardige veranderingen, obstakels of crisis in je leven zijn, kan je zelfvertrouwen zoals het is het vaak wel aan. Het wordt vaak moeilijker wanneer er zich grote veranderingen in je leven voordoen; problemen op je werk of in je relatie, je gezondheid onder druk, levensdoelen die maar niet gerealiseerd geraken… Het is best mogelijk dat je in deze situaties aan jezelf gaat twijfelen, niet meer weet wat nu goed is voor jezelf omdat je zodanig bezig bent met het zoeken naar een oplossing voor de situatie, je jezelf voorbij loopt of jezelf leeg geeft. 

Mindfulness en Compassie: twee kanten van één medaille

In Mindfulness leer je stilstaan en kijken naar jezelf, zonder te worden meegezogen met alle impulsen. Je leert aanwezig te zijn bij je gedachten, gevoelens en bij je lichaam. Compassie voegt zachtheid toe wanneer we kijken naar dingen die we moeilijk vinden. We kijken naar situaties waar jij het lastig mee hebt en hoe mildheid je hierin een andere blik op de situatie kan geven en je nieuwe mogelijkheden geeft om hiermee om te gaan. 

Onderwerpen die in Compassie beoefening aan bod komen

 • Inzicht in je brein en in je emoties
 • Gevangen tussen angst en verlangen
 • Omgaan met je innerlijke criticus
 • Gezonde zelfliefde en empathie
 • Vergevingsgezindheid naar jezelf en naar anderen
 • Loslaten van schuld en schaamte 
 • Het verder ontwikkelen van de 4 hartskwaliteiten: vriendelijkheid, mededogen, medevreugde en gelijkmoedigheid
 • Leren uit crisis: bewuste omkering van oude gewoontes
 • Leven vanuit je levenswaarden – kompas voor een zinvol & gelukkig leven 

Wat levert het je op?

 • Je wordt je bewust van emoties en je leert er anders mee om te gaan; ze houden je minder in de ban
 • Je leert te schakelen van je modus van angst en verlangen naar je modus van vriendelijkheid en zorg
 • Je kan zien welke hardnekkige gedachten je in je leven soms blokkeren en hoe je die gedachten kan ombuigen
 • Je krijgt handvaten hoe je kan groeien uit de moeilijkheden in je leven.
 • Je leert blokkades van schuld en schaamte los te laten en terug vrij en open te staan voor het leven.  
 • Je leert je te openen voor de universele liefde van het hart en van daaruit je eigen pijn te genezen
 • Je leert hoe je keuzes kan maken in je leven die aansluiten bij je levenswaarden.


Testimonials


Warme en gezellige plek. De groep was niet te groot, niet te klein. Dat gaf mij een gevoel van intimiteit.Ik vond het fijn dat Nele regelmatig vroeg ‘hoe voel je je nu?’ Daardoor voelde ik mij welkom, dat ik er mocht zijn zoals ik er die dag bij zat. Ik keek er elke week naar uit om deel te nemen.Nele heeft een mooie rustgevende stem om bij te mediteren. Het is fijn dat we de meditatieoefeningen ook op mp3 mee naar huis kregen.
Katrien De Backermodeontwerpster
“I had a pleasure to participate in the Compassion training during a very difficult time in my life. It did not heal the wounds, but offered both powerful and simple tools to reconnect to myself and become my own greatest ally in the transformation process. I learned to understand better the brain dynamics behind fear and self-criticism and ways to re-programme yourself into the care modus. Nele has an incredible teaching gift and an ability to create a safe environment for all the participants. Her gentle, comforting voice which guided us through the meditations felt like a warm blanket on a dreary day. Definitely a valuable experience, worth putting into the personal treasure box.”
Marzena Lesinska
Een mooie gelegenheid om te verdiepen in compassie, achterliggende drijfveren te bekijken, en te oefenen bij de prachtige rustgevende stem van Nele. Haar aanpak is aangepast aan mensen zonder en met ervaring in compassietraining. Dankzij deze training is compassie  weer wat dieper in mijn dagelijks leven binnengetreden. 
Kristien De Boodtoprichter van CSA Plukboerderij Schelle

21 augustus 2019