Mindfulness- en Compassietraining

Mindfulness leert je kijken naar de dingen zoals ze zijn

In deze Mindfulness training leer je uit de ratrace van het leven te stappen. Je leert er te stoppen en te kijken naar wat er werkelijk is. Met je ademhaling als anker leer je je gedachten, je gevoelsleven en je lichamelijke signalen te observeren. 

Haal meer uit je leven.

Mindfulness helpt je stil te staan en te kijken naar jezelf, je omgeving en naar anderen. Het is een belangrijke eerste stap om bewust in het leven te staan.

 • Je leert automatische gedachten kennen en hoe ze jou beïnvloeden. Je krijgt meer vat op gedachten zodat negatieve gedachten je gedrag en emoties minder gaan beïnvloeden. 
 • Je leert zien hoe jij omgaat met zowel onaangename als aangename emoties. Dit inzicht kan je helpen om uit visieuze cirkels in je emotioneel leven te breken. 
 • Je krijgt handvaten om de signalen van je lichaam echt op te merken en niet in je hoofd te blijven zitten. Een lichaam dat nooit liegt, kan een wijze raadgever zijn bij belangrijke gebeurtenissen en beslissingen in je leven. 

Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beiden te zien.

Anoniem.

Compassie voegt vriendelijkheid toe.

Wanneer het leven gewoon zijn gangetje gaat en er geen noemenswaardige veranderingen, obstakels of crisis in je leven zijn, kan je zelfvertrouwen het vaak wel aan. Het wordt moeilijker wanneer er zich grote veranderingen in je leven voordoen; problemen op je werk of in je relatie, je gezondheid onder druk, levensdoelen die maar niet gerealiseerd geraken… Het is best mogelijk dat je in deze situaties aan jezelf gaat twijfelen, niet meer weet wat nu goed is voor jezelf omdat je zodanig bezig bent met het zoeken naar een oplossing voor de situatie, je jezelf voorbij loopt of jezelf leeg geeft. 

Mijn aanbod: Mindful leven met een open hart: 8 weken training van telkens 2 uur – ook online

Als Mindfulness en Compassietrainer ontwikkelde ik een training op maat waarin ik het beste uit de Mindfulness en de Compassie training integreerde. 

 • Je leert er de basis van een goede Mindfulness beoefening. 
 • Je leert stapsgewijs de techniek van meditatie die je zelf verder kan verdiepen. 
 • Je krijgt de basis inzichten uit Compassie: wat reguleert je emotie? Hoe geraak je uit de ratrace tussen angst en verlangen? Hoe vind je rust? 
 • Je beoefent compassie meditatie
 • Je doet nieuwe wijsheid en inspiratie op de je persoonlijke levensvragen voeden

In de training krijg je de kans om je eigen groeiproces en je eigen levensvragen in te brengen; daar waar jij bent en wat daar aan de orde is. In kleine groepjes krijg je ruimte om op een veilige manier te delen. Vanuit mijn achtergrond in boeddhistische leer en psychologie geef ik graag extra duiding. 

Deze training is ontstaan door mijn jarenlange beoefening van Mindfulness, Compassie, Vipassana en Metta meditatie. 

Nieuwe data volgen

Ik wacht nog even de Corona evolutie af of ik deze workshop online of in real life laat doorgaan.

Scholingsweg

 • Mindfulness opleiding voor hulpverleners
 • Compassietrainer – Instituut voor Mindfulness Nederland
 • Mindfulnesstrainer – I Am
 • Vipassana en Metta retraites in binnen- en buitenland – bij sister Virañani (Birma), Upul Gamage (Sri Lanka), Jotika Hermsen, Frits Koster, Joost Van den Heuvel (Nederland), Paul Van Hooydonck (België), Sheila Catherine (US)

Testimonials

Jouw training was verhelderend en vol met inspiratie vanuit een boeddhistische insteek. Zeer opbouwend gebracht.
Kim
Voor mij voelde het heel veilig om het online te doen. Een goede afwisseling van oefeningen, uitwisseling, inspiratievolle woorden en teksten en een goede (niet te vergaande) begeleiding. Hou het zoals het is! Uitwisseling in de grote groep voelde voor mij heel veilig; daar ben jij er om toelichting te geven en soms persoonlijke verhalen te kaderen. Ik zie me overal kort mindfulness te oefenen… fijn.. laagdrempelig… en zonder “moeten”. Dankbaarheid, dat leerde ik van jou.
Katrien
Dankbaar voor de klik die je me hebt helpen maken in mijn persoonlijk proces
Julien
Jouw training gaf aan dat ik meer mijn oude patronen moet loslaten en durven te manoeuvreren naar een andere route. Het lijden in het leven te omarmen: face everything and avoid nothing. Wel een heftige richting want dit vergt moed en compassion.Enfin in een notedop: het was verrijkend voor me.
Kim
Het traject was een verrijking voor mij. Ben zeer dankbaar voor de vele aspecten die er belicht werden. Dankjewel.
Christophe
Je hebt echt een gave om mensen gerust te stellen en een veilige ruimte te scheppen. Ook vind ik het heel fijn om de meditaties thuis nog eens over te doen. je krijgt telkens meer en meer verdieping. Ik ben heel blij dat ik op deze manier heb mogen kennismaken met meditatie , mindfulness compassietraining.
Lieve
Ik vond jouw training heel goed in die mate dat ik er steeds naar uitkeek en ik zal ze dan ook missen. Ik heb eerder Mindfulness gevolgd , maar ik concludeerde meteen het verschil. Dit bracht me werkelijk iets bij. Zeer interessant en alsook vanuit het hart gegeven!
Kim
Ik was al even aan het overwegen om de compassietraining ter verdieping van mijn mindfulness beoefening te volgen en ben blij dat het er van gekomen is en dat ik jou als trainer hiervoor heb gekozen. Jij belichaamt immers compassie in elke sessie door de open, ontvankelijke en zachte houding waarmee je onze vragen en ervaringen welkom heette. Ik apprecieerde erg het (wetenschappelijk) kader dat je in elke sessie meegaf en vond de balans met het daadwerkelijk oefenen/mediteren ook prima.
Patricia
Ik vond de begeleiding heel warm, ondersteunend en goed in het kaderen van onze ervaringen. Een echte aanrader voor wie zich wil onderdompelen in een bad van Compassie en Mindfulness! Heel fijn dat ik heb kunnen deelnemen.
Kathleen
Heel erg bedankt voor de workshop en al hetgeen je hebt aangereikt. Ik vond het heel voedend en inspirerend en ik merk dat het verdieping heeft gebracht in mijn meditatie en persoonlijke ontwikkeling. Ook fijn om te merken hoe je compassie zelf toepast in je werken met de groep.
Kathleen
17 februari 2020