Mindfulness training

Uit de ratrace van je leven geraken, terug zelf keuzes maken in plaats van geleefd te worden, terug de schoonheid van het leven leren zien, dankbaar kunnen zijn voor kleine en grote dingen in je leven. Willen we dat niet allemaal? En waarom is dit dan zo moeilijk? 

Haal meer uit je leven.

Nieuw online aanbod; Mindful leven met een open hart

Ik bied een 8 weken programma aan waarin ik het beste uit de Mindfulness én uit de Compassie met mekaar verbind en hier een heuse training van maak. Ik leer je stap voor stap je eigen meditatie beoefening op te bouwen waarbij je kan putten uit tal van meditaties. Je integreert hier Mindfulness én Compassie; deze twee meditatievormen horen immers samen als twee kanten van eenzelfde medaille.

Dit programma is erop gericht dat je Mindfulness en Compassie daadwerkelijk in je dagelijkse leven kan gaan integreren waardoor je anders zal kunnen omgaan met zowel mooie, eerder neutrale en met moeilijke momenten. 

Online training praktisch:

De training online gaat door op donderdag avond van 19h30 tot 21h30.

Data: 14, 21 en 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni en 2 juli

De vergoeding is gebaseerd op het Boeddhistische principe ‘Dana’. Je geeft een vergoeding vanuit je hart. Dana betekent ‘vrijgevigheid’ en wordt beschouwd als een hartskwaliteit die je kan ontwikkelen. Op die manier is het geen transactie maar een uitwisseling van hart tot hart. 

Je aanmelding is belangrijk. Je krijgt een Zoom link de dag voor we starten. We vormen een gesloten groep.

Ik nodig je van harte uit.

Mindfulness betekent bewust kijken met aandacht

Mindfulness geeft je nieuwe antwoorden, nieuwe handvaten. Ze zijn eigenlijk heel simpel, heel eenvoudig. Simpel maar niet gemakkelijk. In die zin dat we echt wel een keuze moeten maken om terug bewust aanwezig te zijn, hier en nu. We moeten ervoor willen kiezen om terug contact te maken met de signalen van ons lichaam, om aandacht te geven aan onze gedachten en onze emoties. Mindfulness geeft je concrete handvaten om echt aanwezig te kunnen zijn en te blijven bij wat zich ook maar voordoet aan je. Zo word je je terug bewust van wat er voor jou echt toe doet en hoe jij op een gezonde manier kan omgaan met de leuke en de minder leuke dingen in je leven. De training zal niet alleen effect hebben op jouw persoonlijk welzijn maar ook op jouw relaties met anderen. 

Mindfulness training is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek waarin het beste uit de Westerse psychologie gecombineerd wordt met eeuwenoude Oosterse wijsheid. 

  • Hoe ademruimte nemen met een overvolle to do lijst 
  • Je geconditioneerde reacties leren kennen wanneer je stress hebt 
  • Anders omgaan met overweldigende emoties 
  • Vaardig omgaan met negatieve gedachten
  • De kracht van acceptatie; hoe rust vinden in de omstandigheden van jouw leven
  • Anders omgaan met schuldgevoelens
  • Pijn en lijden anders bekeken
  • Communicatie; de driehoek van impuls – intentie – impact
  • Savoir vivre; doen wat goed voor me is, me blij maak.
  • De kracht van dankbaarheid: het goede zien in moeilijke situaties


17 februari 2020