Leren mediteren

Je hebt van vrienden en kennissen al wel gehoord dat mediteren een deugddoend effect heeft om beter met moeilijkheden in het leven te kunnen omgaan. Maar is mediteren ook iets voor jou? Wil en kan je hier tijd voor maken? Je hebt misschien al wel wat geëxperimenteerd met ademhalingsoefeningen of geleide meditaties. Misschien nam je ook al wel deel aan meditatieworkshops. Maar zo in je eentje vind je het moeilijk om dit te blijven oefenen en om de effecten hiervan te ondervinden.

Meditatiesessies, iets voor jou!

Elke sessie bestaat uit een begeleide meditatie waarin je de basisinstructies onder de knie krijgt om nadien thuis verder te oefenen. Elke meditatie word je via een audiobestand nadien gemaild. Je krijgt ook een waaier aan extra oefeningen die nuttig kunnen zijn om de uitdagingen of moeilijkheden in jouw leven op een bewustere manier tegemoet te treden. Elke sessie is gekoppeld aan een centraal thema. Je krijgt tijdens de sessie handvaten om met deze thema’s verder aan de slag te gaan. Een greep uit de basisthema’s; 

  • Observeren van lichaam, emoties en gedachten
  • Bewust omgaan van prettige en onprettige ervaringen
  • Adem ruimte nemen in moeilijke momenten
  • Omgaan met hevige emoties

Volgende groepssessies: 

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Testimonials


Warme en gezellige plek. De groep was niet te groot, niet te klein. Dat gaf mij een gevoel van intimiteit.Ik vond het fijn dat Nele regelmatig vroeg ‘hoe voel je je nu?’ Daardoor voelde ik mij welkom, dat ik er mocht zijn zoals ik er die dag bij zat. Ik keek er elke week naar uit om deel te nemen.Nele heeft een mooie rustgevende stem om bij te mediteren. Het is fijn dat we de meditatieoefeningen ook op mp3 mee naar huis kregen.
Katrien De Backermodeontwerpster

15 december 2018